Min Heim Ålvik – suksessen eksporteres

Min Heim Ålvik – suksessen eksporteres

TIPS ANDRE

Min Heim er moderne boliger med fokus på smarte løsninger, spesielt tilpasset familier. Funksjonelt design og gode kvaliteter, bygget av lokale håndverkere med kun norske materialer. I den gamle Parken, Ålvik i Kvam Herad kommer snart Min Heim. Det skal bygges 4 eksklusive, smarte og effektive 4roms leiligheter med stor takhøyde, inne- og ute bod, carport og mulighet for Elbil ladning. Rundt boligene blir det beplantet hage med trær og plen.

I Ålvik vokser det i dag frem et godt bomiljø med frodige fellesarealer, nye lekeplasser og sosiale treffsteder som passer for store og små. Å føle seg hjemme handler om de små detaljene i hverdagen. Gjennom tilvalg kan du skape et personlig hjem enten du ønsker mindre eller større endringer. Vårt mål er å gjøre denne reisen så enkel som mulig gjennom først og fremst et gjennomarbeidet konsept – Min Heim.

Se hvilke boliger som er ledige i Parken!

Innflytning 2 – 3. kvartal 2021

Ålvik – mellom Fjord og Fjell

Navnet Ålvik kommer trolig fra de gammelnorske ordene ǫlr – older, or og vik og er et samlebegrep for to bygder på hver sin side av en åsrygg. Her finner du et vakkert kystlandskap med rask tilgang til majestetiske fjell. Ålvik ligger i Kvam Herad på nordsiden av den mektige Hardangerfjorden og har sol hele året. Det har vært bosetning i Ålvik siden 6-700 år f.kr og det er funnet bronse gjenstander som dateres tilbake til dette.

Ålvik bygd, ta meg heim
til en stad, eg høyre te
her langs fjorden, midt i Hardanger
ta meg heim, Ålvik bygd

Industristaden Ålvik

Bedrifta Bjølvefossen var Ålvik si mor. Det var dette selskapet som fødde fabrikkbyen, som bygde gatene og alle husa og som skaffa innbyggjarane arbeid, mat og meiningsfull fritid. Inst i Kvam herad ligg Ålvik i ei lun sørvend bukt ved fjorden.

Tettstaden strekkjer seg frå Vikedal i vest, via sentrum i Indre Ålvik, forbi Skjæret og Auganæs til bustadfeltet Vetletveit. Ålvik er den einaste industristaden på Vestlandet som har sol heila året.
– Utdrag frå boka Fabrikkbyane i Hardanger av Eva Røyrane

Bjølvefossen sto for den totale planleggingen av Ålvik. Arkitekt Nicolai Beer var helt fra starten med og omga stedet og bygningene – som er bygget opp etter hagebyidealet som man finner igjen Ullevål Hageby i Oslo og i andre norske byer både før og like etter 2. Verdenskrig.

Ålvik er formet i årene 1910-1936 med «Byen» som det sentrale boområdet. Senere bebyggelser er utvidelser av den opprinnelige planen. Sammenlignet med i dag, er bebyggelsen svært homogen og helhetlig planlagt. Bebyggelsen preget av skikkelighet i både planlegging og utførelse av de enkelte bygninger. Nicolai Beer definerte og tegnet boligtypene sin plan, og Min Heim boligene med sin arkitektur passer godt inn i dette bildet. Man ønsket å gjøre stedet og boligene så attraktive at folk ville komme å bo i Ålvik.

  • BLOGG KATEGORIER

  • SISTE INNLEGG