Tipsene for å lykkes med plantene på terrassen

Tipsene for å lykkes med plantene på terrassen

TIPS ANDRE

I Min Heim mener vi nøkkelferdig betyr at du skal kunne flytte rett inn i boligen. Sette deg ut i hagen din som er beplantet med trær, busker, hekker og plener. Hvor det er gruset i veien og carporten er klar til bruk. Din egen private oase.

Favorittene fra hagen til verandakassen

Anleggsgartner Henning Huse fra Utpesialisten AS gir deg de beste tipsene for å lykkes med plantene på leilighetens uteplass. En veranda eller balkong er en hage i miniatyr, derfor, velg med omhu. Lag en liten slagplan der du rangerer hva som er viktigst for deg. Kjøp store og frost-sikre potter, og utnytt høyden.

Boligene har gode solforhold med nord-vestvendt utsikt

Hagen er veien til suksess; rett plante på rett sted, og det samme gjelder på verandaen. Alle boligene ligger i nord-vestvendt retning gir mange soltimer hvor ganske mange flere planter som vil trives. Mange soltimer vil også kreve mer innsats med vanningen.

Flytting av favorittplantene

Du kan ta med deg de samme plantene som overvintrer i hagen til balkongen, de vil også kunne overvintre her. Likevel er planter i potter mer utsatt, og du bør derfor velge planter som tåler minst én klimasone mer enn der du bor. Dersom favorittplanten din er en busk, bør du forberede planten på flyttingen ved å rotskjære den våren før den skal flyttes. Det vil si at vi spar plantene nesten helt opp, uten at vi flytter dem, slik at plantene danner nye røtter inni rot klumpen som skal flyttes. Er avoritten en staude: grav den opp og flytt den over i en romslig potte tidlig om våren og sørg for vann og næring frem til den flyttes, sier Huse.

Et siste tips er å sjekke husreglene før du monterer kasser eller borer hull i terrassen, som kanskje er naboens gulv, kanskje det er restriksjoner i sameiet.

HENNING HUSE ER UTDANNET ANLEGGSGARTNER FRÅ ASKER, DER HAN BEGYNNTE PÅ SIN UTDANNING I 2003. ETTER ENDT UTDANNING FLYTTET HAN HJEM TIL ØYSTESE OG STARTA UTESPESIALISTEN AS.

Favorittene fra hagen til verandakassen

Anleggsgartner Henning Huse fra Utpesialisten AS gir deg de beste tipsene for å lykkes med plantene på leilighetens uteplass. En veranda eller balkong er en hage i miniatyr, derfor, velg med omhu. Lag en liten slagplan der du rangerer hva som er viktigst for deg. Kjøp store og frost-sikre potter, og utnytt høyden.

Les mer om Utespesialisten AS

Se hvilke boliger som er ledige

  • BLOGG KATEGORIER

  • SISTE INNLEGG