Pass deg for de disponible rom

Pass deg for de disponible rom

TIPS ANDRE

Når takstmannen måler opp en bolig, måler han også rom som ikke oppfyller kravene som stilles til et oppholdsrom. Ofte kaller han et slikt rom disponibelt, og da er det grunn til å være på vakt. Dette er da ikke godkjent som soverom. Rom som ikke er godkjent for varig opphold blir ofte betegnet som “disponible” rom. Eksempler på slike rom er boder, uinnredet loft og kjeller.

Godkjente soverom

Kravene for å få godkjent et soverom må – uansett størrelse – tilfredsstille alle myndighetskrav som gjelder for en boenhet: Lydkrav, brannkrav, miljøkrav tilfredsstille krav til lys, brann, lyd og støy, vibrasjoner, isolasjon, takhøyde og tilgjengelighet.

Plantegning Min Heim

Hvor plasserer du julepynten?

Om man er fristet til å bruke et «Disponibelt rom» til soverom vil man fort oppdage at man får et nytt problem. Hvor plasserer du julepynten? Min Heim boligene er utstyrt med innvendig bod/teknisk rom på 3,5m2 og utvendig bod i forbindelsen med carporten på 5,0m2. På denne måten har du plass til både julepynten og vinterdekkene.

Verdien på boligen

Der finnes flere saker der kjøpere har hevet kjøp da ble informert om at «disponible rom» dekket funksjonen som soverom. Boligen vil da heller ikke ha den samme verdien som kjøper fikk forståelse av og retten konkluderte med et vesentlig kontraktsbrudd som gav kjøperen rett til å heve kjøpet.

Hva betyr 4 roms egentlig?

En bolig som omtales som 4 roms bolig har 3 godkjente soverom, gang, bad og stue/ kjøkken. Altså 3 soverom + 1 stue/ kjøkken, så bad gang og bod teller ikke med i beskrivelsen av boligen men inngår i begrepet bolig.

Animert Plantegning Min Heim

Min Heim

Hver leilighet i Min Heim har 3 godkjente, lyse og luftige soverom med vindu fra tak til gulv. Her er skapplass og plass til skrivebord på 2 av soverommene og selvsagt tilfredsstiller alle lydkrav, brannkrav, miljøkrav i den nyeste forskriften Tek 17.

Se hvilke boliger som er ledige

  • BLOGG KATEGORIER

  • SISTE INNLEGG