Skytterkongen over alle

Skytterkongen over alle

TIPS ANDRE

Olav Medås ble født 18. september 1926 i fra Granvin i Hardanger er tredobbel skytterkonge. Han tok sin første tittel under Landsskytterstevnet på Ulven i 1952. Sin neste kongetittel tok han i Steinkjer i 1963, og den siste i Øverbygd i 1971. Totalt har Medås 8 kongepokaler, to mens Haakon VII var konge og de resterende under Olav Vs tid. Medås er også militær verdensmester.

Ble skytterkonge i 1952

Hør det unike NRK intervjuet etter den store bragden

Norges største peishylle

Olav Medås har nærmest tatt alt av pokaler og premier gjennom sin lange skytterkarriere og ble betegnet av den legendariske NRK kommentatoren Per Jorsett som Norges beste skytter. Han mottok Kongens fortjenstmedalje i gull fra fylkesmann i Hordaland Svein Alsaker i 2004. Se under hans merittliste:

 • Skytterprins er tittelen nummer to i mesterskapet i seniorklassene på Landsskytterstevnet tradisjonelt har fått. Disse vant han i 1953 og 1973.
 • Småkonge i Vestlandskretsen i årene 1955, 1958, 1962 og 1965
 • Sportsskytternes kongepokal i 1961
 • Vinner av Stangskytingen, en hurtigskytingskonkurranse hvor det er om å gjøre å skyte flest mulig treff på to forskjellige figurer i løpet av to omganger på 25 sekunder. Stangmedaljen har han vunnet 4 ganger.
 • Officerspokalen er en vandrepremie som går til beste skytter på 10-skudden, også kalt grunnlaget, i klasse 3-5 på Landsskytterstevnet. Det skytes 3 skudd stående, 3 skudd knestående og 4 skudd liggende på 3 minutter. Den må vinnes 3 ganger for å fås til eie, og det har ingen klart siden den ble satt opp i 1929. Olav Medås vant denne to ganger i 1957 og 1963.
 • Vinner av finalen i Nationens Landsskyting tre ganger
 • Norgesmester i armégevær to ganger
 • Vinner av Norma-pokaleni 1982, som går til beste mesterskapsskytter over 55 år på Landsskytterstevnet.
 • Vinner av samlagsskytingen med Hardanger og Voss fire ganger en lagkonkurranse i rifleskyting mellom skyttersamlag.

Aktiv i Skytterlaget

Olav Medås har alltid vært aktiv i Granvin Skytterlag og var selvskreven til å stå for den offisielle åpningen av den nye innendørs skytebanen i 2016.

Se hvilke boliger som er ledige

 • BLOGG KATEGORIER

 • SISTE INNLEGG