Sommer og vinter aktiviteter

Sommer og vinter aktiviteter

TIPS ANDRE

Her spiller det ingen rolle om det er sommer eller vinter det er alltid ting å se eller gjøre uavhengig av sesong.

På sommeren kan du rafte i noen av de beste elvene i verden, svinge deg i klatreparken, eller prøve tandem fallskjermhopp over det nydelige fjordlandskapet. På vinteren kan du stå på ski i to av Norges beste alpinanlegg. Om du vil oppleve å fly, er vindtunellen åpen hele året. Naturattraksjonene er også mange; opplev mektige fosser eller gå på tur i fjellet. Tursesongen starter som regel seint i juni og varer til oktober.

Kjenn at du lever

Slipp deg ut av et fly mange tusen meter over bakken. Kjenn på elven sine mektige krefter fra en raftingbåt. Svev over bakken i klatreparken. Eller fly som en fugl i vindtunellen.

Se alle aktivitetene her

Sommer

Tursesongen på I Granvin og Voss starter i slutten av juni, og alternativene er nesten uendelige. Du kan utfordre deg selv på en krevende fottur til en fjelltopp med utsikt til fjordlandskapet, eller gå en lettere tur på fjellplatået Vikafjellet. Voss er også en av innfallsportene til Stølsheimen der du kan gå fra hytte til hytte.

Det er også flere varierte sykkelturer med utgangspunkt i Granvin. Ta deg en tur rundt Granvinsvannet, eller til Skjevsfossen der du sykler langs den idylliske gamle jernbanelinjen. Vil du på en lenger tur, ta toget til Finse og sykle Rallarvegen til Voss så tilbake til Granvin.

Vinter

I en 20 minutters radius fra Granvin finner man 3 alpine skisenter, 2 langrennsanlegg og selvfølgelig Voss som er vinterhovedstaden på Vestlandet. Som et av de mest snøsikre områda i landet, har Voss vært en populær skidestinasjon siden 1950 tallet. Midt i hjerte av dette finner man Granvin det perfekte utgangspunktet for skikkelig vintermoro.

I Granvin finner man Haugsåsen med både langrennsløyper og alpinanlegg hvor man som medlem av Granvin Idrettslag har fritt bruk. Disse er både lyssatt og preparete i sesongen, perfekt for en kveldstur. Man kan velge mellom enten 3km eller 2km løypen i idyllisk terreng.

På Voss og i Myrkdalen kan man velge mellom til sammen 20 heiser og mer enn 40 preparerte nedfarter, samtidig som man nyter den vakre utsikten av. Begge skianleggene har fasiliteter og egne bakker tilpasset barn, med konkurranser og lek i helger og ferier. Voss Ski & Tursenter tilbyr 25 km preparerte langrennsløyper, 10 minutters kjøring fra Voss sentrum.

Fra Ekstremsportveko til Smalahovesleppet

Voss er festival bygden i Norge med både sports- og musikkarrangement til mat og øl festivaler.

Finn ut hva som skjer her

  • BLOGG KATEGORIER

  • SISTE INNLEGG