Best på Inneklima

Best på Inneklima

TIPS ANDRE

Inneklima er viktig i Min Heim boligene. Undersøkelser viser man tilbringer stadig mer tid innendørs, opptil hele 90 prosent av tiden faktisk. Siden vi oppholder oss så mye inne, er det viktig at inneklimaet er på topp. Nye lovkrav om energieffektive og tette bygg, stiller større krav til ventilasjon. Min Heim har har funnet den beste og mest effektive energiløsningen for boligene.

I Min Heim boligene stiller vi strenge krav til at boligen er tett og er godt isolert for å spare energi og hindre varmetap. Samtidig stiller vi krav til god ventilasjonen i boligen. Min Heim boligene skal være energieffektive med et godt inneklima. For å sikre et godt inneklima krever vi energieffektive ventilasjonsløsninger som tilfører ren og frisk luft, som fjerner brukt og forurenset luft og som gjenvinnner varmen. Min Heim boligene bygges for framtiden der energikravene skjerpes ytterligere .

Min Heim boligene er både smarte og miljøvennlige. Din bolig blir utstyrt med vannbåren gulvvarme og en ventilasjonsvarmepumpe. Kort fortalt gjenbruker ventilasjonsvarmepumpe energien fra den varme luften i huset, før luften forlater huset gjennom ventilasjonssystemet. Med ventilasjonsvarmepumpen NIBE 470  betaler du kun halvparten for oppvarming og varmtvann, og kanskje enda mindre sammenlignet med en vanlig elektrokjele med mekanisk avtrekksventilasjon. Avtrekksvarmepumper dekker energibehovet i Min Heim boligene.

Vannbåren varme

Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde, og som sirkulerer i boligen via rør i gulv eller gjennom radiatorer. Det vannbåren systemet gir en jevn varme i boligen, og bidrar til et behagelig og godt inneklima. Temperaturen styrer du med  romtermostater, eller via appen. Dermed kan du stille inn temperaturen du ønsker i hvert enkelt rom. Du får økt bokomfort – og et lavere energibruk.

Det vannbårne systemet fungerer utmerket sammen NIBE F470 ventilasjonsvarmepumen.

Vannbåren varme egner seg godt for deg som:

  • Ønsker en jevn og god fordeling av varmen i hele boligen.
  • Vil være miljøvennlig og økonomisk å bruke en fornybar varmekilde.
  • Ønsker god bokomfort, med lun og behagelig varme.
  • Er plaget av allergi eller astma, og sensitiv for støv i luften.
  • BLOGG KATEGORIER

  • SISTE INNLEGG